Ursu & Săndulescu - Cabinete De Avocat

Boutique law firm – O alternativa inovativa de succes la avocatura traditionala 

Cabinetele noastre sunt puternic concentrate si specializate in drept penal, dreptul afacerilor, drept civil, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale si drept administrativ si fiscal.  

Ne-am remarcat prin seriozitate si profesionalism, fiind recunoscuti pentru cazurile dificile pe care am reusit sa le castigam, in special prin strategia creata pentru fiecare client in parte, o profunda cunoastere a legii si experienta acumulata.

Intelegem ca succesul poate veni doar prin colaborarea stransa si proactiva cu cei care ne trec pragul si devin clientii nostri dar si cu expertii cu care colaboram in diverse domenii. 

Opiniile noastre juridice acordate atat companiilor romanesti si straine cat si persoanelor fizice s-au dovedit corecte si s-au materializat de multe ori in hotararile judecatoresti pronuntate de instante, constituind practica relevanta in domeniile de expertiza pe care le practicam. 

 

Conceptul de Boutique law firm - firma de avocatura de nisa – se refera la avocatura inalt calificata, practicata de profesionisti cu vasta experienta, care se concentreaza pe cateva domenii ale dreptului. Acest nou tip de abordare a aparut ca o alternativa la avocatura de tip traditional, in care profesionistul se implica in intreaga gama de ramuri ale dreptului, fara insa a le putea aprofunda pe fiecare in parte datorita permanentelor schimbari care apar in legislație intr-un timp foarte scurt, diversitatii practicii judiciare si complexitatii cazuisticii. 

Avocatura de nisa nu inseamna firma de mici dimensiuni. Este vorba despre specializare iar avocatii companiei sunt experti în domeniile de drept pe care le abordează. 

Cabinetul de tip boutique pune accentul indeosebi pe relatia cu clientii, pe atitudinea proactiva si de comunicare permanentă cu acestia, astfel încât problemele lor juridice să isi gasească cea mai buna solutie, dar și pe colaborarea stransă cu experti din variate domenii ale caror opinii de specialitate sunt apreciate de practician ca necesare, in funcție de particularitatile fiecarui caz in parte.

Avocati

Doru Viorel Ursu s-a dedicat carierei de avocat începând cu anul 1992, după o prodigioasă activitate de procuror, judecător, vicepreşedinte şi preşedinte al Tribunalului Militar Bucureşti, Ministru de Interne, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Secretar de stat şi Sef al Departamentului pentru Administraţie Publică Locală din cadrul Guvernului, deputat in Parlamentul Romaniei.

Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, şef al promoţiei de procurori 1979, doctor în drept cu lucrarea de referinţă „Contribuţii la cercetarea principiilor fundamentale ale dreptului penal român”, iniţiator şi promotor al legislaţiei moderne a României. Din anul 1992, apare în celebra „Who’s Who in the World”.

Menţionat ca apărător în cele mai importante şi complexe dosare instrumentate in Romania.

Participant la congrese si conferinte internationale.

Prestigioase cabinete de avocatură din ţară şi străinătate ii sunt partenere.

13 volume de memorii, istorie, dramaturgie şi poezie publicate pana in prezent..

Sondajele de opinie îl plasează constant între primii trei avocaţi din România specializaţi în drept penal şi procedură penală.

 

Avocat pledant din anul 2000, Ana Maria Cristina a infiintat si coordoneaza cabinetul de avocatura care îi poarta numele. Experienta sa profesionala bogata acumulata in aproape doua decenii, atat in ​​instanta cat si oferind consultanta juridica, a condus la castigarea de numeroase si semnificative litigii si i-a permis sa ofere clientilor sai solutii inovatoare pentru problemele lor juridice.

Colaboreaza cu experti de renume din tara si strainatate. Ana Maria Cristina s-a remarcat ca avocat pledant de succes in cazuri complexe, fiind recunoscuta pentru profesionalismul, gandirea strategica si etica sa care ii caracterizeaza intreaga activitate. A publicat in calitate de co-autor, colaborator sau de consultant mai multe volume de memorii, istorie si literatura.

Suntem aici pentru a va ajuta

Contactati-ne pentru a programa o intalnire

Apasati aici

Domenii de expertiza

Cabinetul nostru este puternic concentrat si specializat în dreptul afacerilor. Detinem o vasta experienta dobandita prin consultanta si reprezentarea in litigii in fata instantelor de judecata de orice grad a companiilor romane si straine. Elaboram analize juridice in scopul informarii corecte si complete a clientului asupra problemelor de drept cu care se confrunta, propunem strategii si solutii adecvate pentru depasirea cu succes a acestora. Scopul nostru este protejarea si realizarea intereselor de afaceri legitime ale clientilor nostri.

 • Contracte comerciale

Aria noastră de expertiza cuprinde conceperea si redactarea diverselor contracte comerciale, vanzare-cumparare, prestari de servicii, antrepriza, mandat, societate, asocierea in participatiune, comision, leasing, transport etc.

 • Raspunderea contractuala

Asistam si reprezentam in proceduri de mediere a conflictelor comerciale, proceduri judiciare privind prevenirea producerii sau recuperarea prejudiciilor produse deja in patrimoniul companiilor in legatură cu incheierea, executarea, incetarea contractelor comerciale incheiate de clienti cu partenerii de afaceri. Propunerea de masuri asiguratorii adecvate fiecarui caz in parte in vederea protejarii drepturilor clientilor si maximizarii recuperarii daunelor. Colaboram cu experti de renume in domeniile de referinta in stransa legatura cu aspectele particulare ale fiecarui caz în parte, astfel incat solutionarea problemelor juridice ale clientilor nostrii sa fie cat mai performanta.

 • Recuperarea creantelor

In contextul celeritatii desfasurarii relatiilor comerciale si a unei permanente evolutii a pietei, necesitatea recuperarii creantelor de la partenerii comerciali, rapid si eficient este primordiala pentru companii, astfel incat sa isi desfasoare activitatea in conditii optime.
Initiem proceduri de solutionare amiabila a diferendelor comerciale, asistam si reprezentam clientii in procese avand ca obiect debite restante, apeland la proceduri judiciare potrivite pentru fiecare companie in parte.

 • Executarea silita

In vederea punerii in aplicarea a titlurilor executorii precum si a hotararilor pronuntate de instanțele de judecata, acordam consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentareiîn procedurile de executare silita, sesizam organul de executare, reprezentam clientii in proceduri specifice, contestatii la executare, intoarcerea executarii silite etc.

Cu o mare experiență dobândită pledand in numeroase litigii, acordam consultanta, asistenta juridica si reprezentare atat companiilor romanesti si straine, active in diverse domenii economice, cat şi persoanelor fizice în cauze legate de proprietate, familie, moștenire, contracte civile, răspundere civilă contractuală și delictuală.

 • Contracte civile.

Cabinetul nostru acorda consultanta juridica si stabileste strategia potrivita realizării intereselor legitime ale clientilor, in negocierea si redactarea diferitelor tipuri de contracte civile precum si asistenta juridica si reprezentare in litigii în legătură cu încheierea, derularea, rezilierea, recuperarea prejudiciilor materiale sau morale.

 • Raspundere civila contractuala si delictuala

Cabinetul nostru acorda consultanta juridica, asistenta si reprezentare de specialitate in cazuri privind stabilirea raspunderii civile contractuale si delictuale in litigii privind neonorarea obligatiilor asumate prin conventii civile, raspunderea civila medicala, daune morale etc.

 • Dreptul familiei

Cabinetul nostru acorda consultanta, asistenta si reprezentare juridica in cazuri privind raporturile de familie, in proceduri judiciare sau de solutionare amiabila a divortului, exercitarea autoritatii parintesti, în proceduri judiciare complexe privind regimurile matrimoniale (partajul bunurilor comune, conventii matrimoniale) carora li se aplică legea romana sau cu elemente de extraneitate.

 • Succesiuni.

Cabinetul nostru acorda clientilor consultanța, asistenţa juridica si reprezentare in procedurile judiciare privind partajul succesoral al bunurilor, stabilirea calitatii de mostenitor si a drepturilor succesorale, consultanta si asistenta in partajele succesorale notariale.

 • Drept international privat

In cazurile de drept privat cu elemente de extraneitate stabilim strategii adecvate prin elaborarea de opinii juridice si acordarea de asistenta judiciara pentru recunoasterea si executarea in Romania a hotărârilor judecatoresti pronuntate de catre instante straine.

 • Drepturile omului si proceduri CEDO. 

Cabinetul nostru acorda consultanta juridica, asistenta si reprezentare in litigiile referitoare la nerespectarea drepturilor omului si principiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Concepem si redactăm plangerile adresate CEDO, initiem corespondenta cu instanta europeana si asiguram asistenta juridica in raporturile cu aceasta.

Experienta noastra de aproape doua decenii precum și permanenta interacțiune cu specificul derularii raporturilor de munca a demonstrat că de multe ori principiile consensualitatii si bunei - credinte in relatiile de munca nu sunt respectate. Ne folosim exertiza astfel incat clientii nostri, angajati sau angajatori sa beneficieze de:

 • Conceperea si redactarea contractelor de munca in acord cu legislatia in vigoare, inserarea clauzelor specifice pentru functiile ocupate și adaptarea lor la dificultatea, natura si importanta pozitiilor in ierarhia companiei;
 • Consultanta juridica, asistenta si reprezentare la negocieri in vederea incheierii contractelor de munca;
 • Formularea de analize juridice si propunerea unor solutii viabile pentru rezolvarea diverselor conflicte specifice relatiilor de munca;
 • Asistenta juridica si reprezentare in procedura disciplinara;
 • Asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor judecatoresti de orice nivel in litigii de munca privind incheierea, modificarea, executarea, suspendare, incetarea contractelor de munca;
 • Consilierea juridica, asistenta si reprezentare in vederea recuperarii prejudiciilor materiale si morale produse din culpa angajatilor sau angajatorilor in legătura cu relatiile de serviciu.
 • Cabinetul nostru elaboreaza analize juridice in problemele litigioase legate de brevete, marci inregistrate, proiecte industriale si drepturi de autor. Atunci cand cazul o impune, ne sprijinim pe expertiza unor specialisti de renume in domeniul proprietatii intelectuale care prin opiniile lor contribuie la rezolvarea diferendelor si la apararea drepturilor legitime ale clientior nostri. 
 • Redactam diverse contracte, acorduri, acte juridice specifice dreptului proprietătii intelectuale.
 • Reprezentam si asistam persoane fizice, companii romanesti si straine în litigii privind protectia si apararea dreptului de autor, dreptului asupra marcilor, indicațiilor geografice, modelelor, desenelor industriale, actiuni in contrafacere, in concurenta neloiala si recuperarea prejudiciilor produse clientilor.
 • Cabinetul nostru acorda consultanta juridica si formuleaza startegii de aparare in vederea initierii procedurilor prealabile administrative si contestarii actelor emise de autoritatile publice contrale si locale. 
 • Asistam si reprezentam persoane fizice si juridice in litigii care au ca obiect anularea diverselor acte administrative, obligarea autoritatilor la emiterea actelor administrative, recuperarea prejudiciilor produse prin nerespectarea de către institutii a drepturilor clientilor. 
 • Asistam si reprezentam companii romanesti si straine in litigii privind procedurile de contestare a diferitelor acte fiscale, a măsurilor asiguratorii, a deciziilor de impunere emise impuse de organele fiscale de orice nivel.

Cabinetul nostru ofera consultanta juridica, stabileste strategia legala de urmat si reprezinta in fata instantelor de judecata:

 • In cauze complexe din domeniul infractionalitatii economico-financiare si informatice, infractiuni de coruptie si de serviciu, infractiuni contra patrimoniului si persoanei;
 • Consultanta, asistenta juridica si reprezentare in proceduri privind cooperarea internationala judiciara in materie penala

2023

Clienti multumiti

1567

Sentinte favorabile

80.000

Ore lucrate

223

Nopti nedormite

Noutati

Regulamentul general privind protectia datelor

A fost adoptat Regulamentul general privind protectia datelor (UE) 2016/679 care a fost publicat...
mai mult

CEDO a decis

Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strassbourg a decis in urma cu putin timp ca va...
mai mult

Valabilitatea promisiunilor bilaterale

In cazul unei actiuni prin care se solicita constatarea valabilitatii unei promisiuni bilaterale...
mai mult

"Arta sinuciderii" - O carte bazată pe documente de arhivă despre evenimentele din decembrie 1989.

La Târgul internațional de Carte Bookfest s-a lansat volumul "Arta sinuciderii" scrisă de fostul ministru de interne Doru Viorel Ursu în tandem cu Ana Maria Cristina Sandulescu.

Eveniment de lansare de carte la Targu Mures: "Poker cu masti" si "Arta Sinuciderii"

O analiză profundă și clară a societății românești în ultimii 27 de ani, după opt ani de studiu pentru a dezvălui adevărul istoric.

Trilogia "Sânge și carne de om" a fost prezentată la Universitatea "Petre Andrei" din Iași

Trilogia "Sânge și carne de om" - Trei volume de istorie sinceră - "Drama unui minister", "Acvariul groazei" și "Enigma mieilor" aduce cititorii în fata ultimelor luni ale regimului comunist. Trilogia este de fapt o viziune bazata pe documente, scrisă din dorința de a prezenta istoria adevarata, eroi și victime, care făceau parte din Ministerul de Interne în acel moment.

Contact